Nieuws

Beekse Museumdag

Oorlog en Vrijheid

Op zondag 19 april organiseren de Beekse musea de Beekse Museumdag in c.c. Elckerlyc, in het kader van de landelijke Museumweek. Als thema is gekozen voor ‘Oorlog en Vrijheid’. Ook De Roos doet mee.

Lees meer...
 
Bedford project

Bedford in duizenden onderdelen

Jarenlang was het een stille wens van een groepje Roosvrijwilligers om een BEDFORD vrachtwagen in de museale collectie op te kunnen nemen. En die wens wordt nu gerealiseerd.

Lees meer...
 
Kinderen en bier

Kinderen en bier?!

Wie kent niet die beelden van laveloze jongeren, of hele groepen jolig zingende ouderen, die te diep in het glaasje hebben gekeken. Bier wordt geassocieerd met dronkenschap, schadelijk voor de gezondheid. Maar…

Lees meer...
 

Agenda

Agenda

In De Roos

Wat is er de komende tijd in en rondom Museumbrouwerij De Roos te doen?

Lees meer...

Waar vind je De Roos?

St. Sebastiaanstraat 4
5081ZG Hilvarenbeek

Tel: 013 505 5045
deroos@museumbrouwerij.nl

In de Roos PDF Afdrukken E-mail

Wat zijn we?

Museumbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek is een unieke authentieke dorpsbrouwerij uit de negentiende eeuw. U beleeft er de wereld van het traditionele bier. Vrijwilligers zijn er in geslaagd om het oude pand en zijn inventaris helemaal te restaureren en zelfs een nieuwe brouwerij te bouwen. De Roos is een levend museum geworden waar historie, kennis, Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid hand in hand gaan. Uitsluitend vrijwilligers zorgen ervoor dat Museumbrouwerij De Roos steeds verder uitgebouwd wordt.

U vindt ons aan de St. Sebastiaanstraat 4 te Hilvarenbeek, op de hoek van de Vrijthof.

Wat doen we?

U kunt in Museumbrouwerij De Roos de sfeer van de authentieke dorpsbrouwerij ervaren. Een rondleiding door het museum is de basis voor het echte genieten. Want na een rondleiding weet u pas wat er komt kijken bij het brouwen van echt bier. De Roos is op velerlei terreinen actief. Er is een jeugdprogramma waarbij onder meer limonade gemaakt wordt, jaarlijks wordt een bierfestival georganiseerd, er zijn bierproefavonden en u kunt programma’s op maat bespreken. En de Roos brouwt zijn eigen bieren, die te koop zijn in de Museumwinkel en te proeven zijn in het proeflokaal.

Uitnodiging om te komen.

Museumbrouwerij De Roos is ieder weekend geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Rondleidingen voor grotere groepen dient u altijd van te voren af te spreken. Individuele bezoekers zijn altijd welkom en kunnen gebruik maken van een handleiding. Op andere dagen en in de avonduren is het ook mogelijk een rondleiding bij te wonen, maar dan ook alleen op afspraak en met een groep van minimaal tien  personen. Bel voor meer informatie: 013 505 5045.

 

 

 

Volg ons!

FacebookTwitter logo

Roosbier op de wisseltap

Banner

Foto's Bierfestival 2014

bierfestival2012 th