Nieuws

Extra paasopenstelling

Toonzaal of proeflokaal?

Geen zin om op tweede paasdag naar de meubelboulevard te gaan? Geen nood: we zijn op 21 april open van 13.00 - 17.00 uur.

 
Biks Oranje Fist

Leve de koning!

Op zaterdag 26 april slaan Scouting Hilvarenbeek en Museumbrouwerij De Roos de handen traditiegetrouw en eensgezind ineen tijdens het Biks Oranje Fist.

Lees meer...
 
Open Arrangement

Leven in de brouwerij

Bij brouwerij De Roos is het personeel uit 1920 toe aan een nieuwe klus. Ze vinden het tijd voor wat meer actie in de Hilvarenbeekse brouwerij en vertellen graag over hun werk en hun bier. Wellicht kunt u ze een handje helpen. U af en toe laten proeven van vier verschillende heerlijke Roosbieren hoort dan natuurlijk wel bij de gastvrijheid! Zolang meneer de directeur er maar niet achter komt!

Lees meer...
 

Agenda

Agenda

In De Roos

Wat is er de komende tijd in en rondom Museumbrouwerij De Roos te doen?

Lees meer...

Waar vind je De Roos?

St. Sebastiaanstraat 4
5081ZG Hilvarenbeek

Tel: 013 505 5045
deroos@museumbrouwerij.nl

In de Roos PDF Afdrukken E-mail

Wat zijn we?

Museumbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek is een unieke authentieke dorpsbrouwerij uit de negentiende eeuw. U beleeft er de wereld van het traditionele bier. Vrijwilligers zijn er in geslaagd om het oude pand en zijn inventaris helemaal te restaureren en zelfs een nieuwe brouwerij te bouwen. De Roos is een levend museum geworden waar historie, kennis, Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid hand in hand gaan. Uitsluitend vrijwilligers zorgen ervoor dat Museumbrouwerij De Roos steeds verder uitgebouwd wordt.

U vindt ons aan de St. Sebastiaanstraat 4 te Hilvarenbeek, op de hoek van de Vrijthof.

Wat doen we?

U kunt in Museumbrouwerij De Roos de sfeer van de authentieke dorpsbrouwerij ervaren. Een rondleiding door het museum is de basis voor het echte genieten. Want na een rondleiding weet u pas wat er komt kijken bij het brouwen van echt bier. De Roos is op velerlei terreinen actief. Er is een jeugdprogramma waarbij onder meer limonade gemaakt wordt, jaarlijks wordt een bierfestival georganiseerd, er zijn bierproefavonden en u kunt programma’s op maat bespreken. En de Roos brouwt zijn eigen bieren, die te koop zijn in de Museumwinkel en te proeven zijn in het proeflokaal.

Uitnodiging om te komen.

Museumbrouwerij De Roos is ieder weekend geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Rondleidingen voor grotere groepen dient u altijd van te voren af te spreken. Individuele bezoekers zijn altijd welkom en kunnen gebruik maken van een handleiding. Op andere dagen en in de avonduren is het ook mogelijk een rondleiding bij te wonen, maar dan ook alleen op afspraak en met een groep van minimaal tien  personen. Bel voor meer informatie: 013 505 5045.

 

 

 

Volg ons!

FacebookTwitter logo

Roosbier op de wisseltap

Banner