Ierse sessies PDF Afdrukken E-mail

De Ierse Roos

Elke rondleiding door De Roos, eindigt vroeg of laat in het nostalgische proeflokaal. De muziek die daar op de achtergrond wordt gedraaid, is zorgvuldig gekozen om de juiste sfeer op te roepen. Sinds kort wordt dat repertoire regelmatig opvallend verrijkt.

Elke eerste zondag van de maand komt er een vrolijk gezelschap in het proeflokaal een sessie houden, voorlopig tot de zomervakantie. In de wereld van de muziek betekent het een vrijwillig samenkomen van muzikanten die ongedwongen, vanuit een deels gezamenlijk repertoire, samenspelen zonder dat ze daar eerst samen voor geoefend hebben. Zo nu en dan wordt er ook door iemand een Iers liedje gezongen, waarbij de rest van de aanwezigen bij het refrein meezingt. Vaak word er tijdens een liedje door enkele muzikanten Ơ l'improvist met gepaste terughoudendheid een tweede of derde stem meegespeeld. Soms geeft degene die het liedje zingt, ook aan dat er ruimte is voor een instrumentale solo. Tijdens de sessies in De Roos is er ook altijd alle ruimte voor andere volksmuziek uit bv Frankrijk, Spanje, Oost-Europa en ook Brabant en de rest van Nederland. Opmerkelijk in Ierse sessies is dat er ook veel vrouwen aan meedoen. Het is meestal een leuke mix van mensen uit alle windstreken, vaak ook uit BelgIiƫ, soms uit Duistland en geregeld een of meer Ierse muzikanten. Het speelniveau van de individuele muzikanten loopt uiteen van beginner tot soms professioneel gevorderde.

Elke repetitie is een organisch gebeuren: de bandleden en de hele band groeien samen in hun muzikale beleving en de ambiance heeft daarop een wezenlijke invloed. Wie onderdeel wil zijn van deze sfeervolle ontmoeting tussen muziek en bier, is welkom in het proeflokaal van Museumbrouwerij De Roos. De eerstvolgende sessie zal zijn op zondag 3 juni 2012.

 

Volg ons!

FacebookTwitter logo

Roosbier op de wisseltap

Banner

Foto's Bierfestival 2014

bierfestival2012 th